Boktips om unga introverta

av admin den 21 augusti 2017

Bildresultat för Den tysta kraften. En bok för unga introverta.

Här kommer ett boktips från Ulrika Sortelius, bibliotekarie vid Sjukhusbiblioteket i Arvika. Boken finns att låna via sjukhusbiblioteken inom Landstinget i Värmland.

Titel: Den tysta kraften. En bok för unga introverta.
Författare:  Susan Cain
Förlag Natur & Kultur 2017

Att ha ett tystlåtet temperament är inget ovanligt eller negativt. Det som kan kännas påfrestande är snarare att hela tiden få bevis för att det som uppskattas och premieras är ett ”utåtriktat” temperament. Den här boken riktar sig till de som har ett tystlåtet temperament, eller är introverta som man också kan kalla det. Författaren, Susan Cain, är grundaren till det idéburna företaget Quiet Revolution.

Hennes första bok, ”Tyst : de introvertas betydelse i ett samhälle där alla hörs och syns” utkom 2013 och blev en stor succé. Hennes offentliga universitetsföreläsning, ett sk. TED-talk, är den mest sedda med över 16 miljoner visningar. Det verkar som om hennes budskap och böcker fyller ett tomrum hos många.

Den nya boken ”Den tysta kraften” visar hur man kan utveckla strategier och lära sig knep för att bemästra några av de problem som kan uppstå när man är tystlåten. Tanken är inte att boken ska lära ut hur man ska förändra sin personlighet utan ska ses som en guidebok hur man kan utveckla sina egna fantastiska egenskaper så att det går lite enklare att få sin röst hörd.

Boken är indelad i fyra kapitel: Skolan, bland folk, fritidsintressen och hemma. Susan Cain har ett personligt tilltal och hon berättar öppet om sina egna erfarenheter och utmaningar. Texten är enkel och lättillgänglig där hon ledigt väver in olika människors upplevelser med olika teman. Insprängt i det prosaliknande flödet av berättelser finns illustrationer och praktiska listor av tips.

Boken kan ge unga människor ett stöd och inspiration att utveckla sin vilja att göra sin röst hörd. En fördel med boken är framför allt att den visar att det är många som delar upplevelsen av att de har en introvert personlighet.

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: