Boktips om hetsätning

av admin den 16 juni 2017

Här kommer ett boktips från Ulrika Sortelius, bibliotekarie vid Sjukhusbiblioteket i Arvika. Boken finns att låna via sjukhusbiblioteken inom Landstinget i Värmland.

Att övervinna hetsätning : ett vetenskapligt utvärderatTitel: Att övervinna hetsätning : ett vetenskapligt utvärderat behandlingsprogram. 2017
Författare:
 Christopher G Fairburn
Förlag: Natur & Kultur

Att övervinna hetsätning : ett vetenskapligt utvärderat behandlingsprogram heter en nyligen utgiven bok av författaren Christopher G Fairburn. Den här boken är ett bra stöd till den som lider av bulimi, hetsätning och liknande tillstånd, liksom för närstående och för terapeuter som möter patienter med ätstörningar. Det är en självhjälpsmanual baserad på KBT som ger läsaren en bättre relation till mat, ätande och till sin kropp. Författaren beskriver hetsätningens onda cirklar och varför det har blivit så svårt att ta sig ur dem. Här får man kunskap om ätstörningar och vägleds genom behandlingen på ett tydligt och empatiskt sätt, med många exempel som ger igenkänning. Manualen har utvärderats i forskning och har visat sig ha mycket god effekt. Man kan följa programmet på egen hand eller tillsammans med en terapeut eller en närstående.

 

Vad är Bulimi?
Bulimi är en ätstörning som innebär att du hetsäter och sedan försöker göra dig av med maten, till exempel genom att kräkas eller använda laxermedel. Bulimi kan orsaka psykisk ohälsa och allvarliga kroppsliga skador om du inte får behandling. De flesta som får behandling blir friska. Läs mer om Bulimi på vårdguiden 1177.

Hur söker man vård?
På 1177 får du hjälp med var du vänder dig om du behöver söka psykiatrisk vård vid Landstinget i Värmland.

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: