NSPH 10 år

av Mona Noreklint den 2 juni 2017

NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) firade 10 år 9 maj och jag hade förmånen att delta. En välbesökt och trivsam tillställning med tillbakablickar och framtidshopp. Talare kunde konstatera att samarbetet startat med meningsskiljaktigheter mellan olika organisationer men resulterat i givande samarbete kring de frågor man varit överens om.

Ytterligare en organisation har nu tillkommit till nätverket – Suicide Zero hälsades välkommen. Suicide Zero är en ideell organisation som arbetar för att radikalt minska självmorden.

Fakta

NSPH (Nationell Samverkan för Psykisk Hälsa) är en samarbetsorganisation för patient- brukar och anhörigorganisationer inom det psykiatriska området. NSPH ser patienter, brukare och anhöriga som en oumbärlig resurs för samhällets utveckling i vården, stödet och behandlingen. NSPH består idag av tretton ideella organisationer; Attention, Balans, Sveriges Fontänhus, Frisk&Fri, FMN, OCD-förbundet, RSMH, Shedo, Schizofreniförbundet, SPES, ÅSS och nu senast även Suicide Zero.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: