Het debatt om socialstyrelsens riktlinjer för behandling av depression och ångest

av Susanne Boman den 4 april 2017

Sedan i januari i år har det pågått en het debatt i media om Socialstyrelsen  förslag till nya nationella riktlinjer för behandling av depression och ångest.

Debatten initierades av sjutton nordiska forskare som via ett flertal artiklar i DN Debatt menar att förslaget innehåller i många stycken felaktiga tolkningar av aktuell forskning. De anser att sakkunniga forskare med internationella och aktuella perspektiv på forskningsläget måste få i uppdrag att omarbeta riktlinjerna.

Psykolog Ulf Hjelm vid VISIT:s öppna mottagning har uttryckt sina åsikter i i ämnet. I en artikel som publicerats på Svenska Dagbladets debattsidor igår menar han att Socialstyrelsens arbetsgrupp brister i analys och nyanserad kunskap.  Psykiatribloggen kommer under veckan att publicera den längre versionen av Ulfs artikel som han skickade till Socialstyrelsen.

Här kan du även läsa Socialstyrelsens svar på artiklarna i DN.

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: