Första linjen visar goda resultat

av Susanne Boman den 31 mars 2017

Första linjen folder av Susanne Boman – Fantastisk personal är grunden i det hela, säger Christina Sand, avdelningschef på första linjen i en intervju med SR P4 Värmland igår.

Bland 16-åringarna som besökte mottagningen för första gången uppgav mer än två av tre att de hade måttliga till moderata problem. Efter tre månaders behandling sjönk siffran till knappt en av tre, enligt landstingets gemensamma utvärdering med Karlstad universitet.

Första linjen, mottagningen för unga med milda till måttliga psykiska besvär, har visat goda resultat sedan starten för två år sedan. Många ungdomar mår bättre redan efter en kort tid på mottagningen. Psykiatribloggen kommer att presentera utvärderingen för våra läsare så snart den gjorts tillgänglig.

Tanken är att Första linjen skall vara ett mellansteg från skolhälsan till ungdomspsykiatrin och på så vis avlasta båda verksamheterna. Sedan starten i april 2015 har cirka 1200 barn och ungdomar behandlats på mottagningen.

Christina säger också i intervjun att det kan vara så att det finns de som är i behov av våra insatser men inte hittar till Första linjen. Därför har vi jobbat ganska mycket med kontaktvägar till oss så att det är lätt att få kontakt med oss via sms, mejl, telefon och drop-in. Nu håller vi även på att utveckla en app så att ungdomar enklare kan nå oss.

Hör P4 Värmlands intervju med Christina Sand här.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: