Det talas om Första linjen i Karlstad på Almedalsveckan

av Susanne Boman den 7 juli 2016

Första linjen i Karlstadsområdet (Forshaga, Grums, Hammarö, Karlstad och Kil) vänder sig till barn och ungdomar i åldrarna 6-20 år. Syftet med mottagningen är att erbjuda hjälp tidigt till barn och unga med psykisk ohälsa eller ett riskbruk. Målet med tidiga insatser är att undvika att personen får svårare psykiatriska problem eller missbruk. Verksamheten har ett delat ägarskap mellan landsting och kommun, för att minimera risken för luckor mellan olika verksamheter och ansvarsområden.

Experio Lab och Första linjen inledde sitt samarbete genom att delta tillsammans i ett så kallat hackaton under Digital Health Days sommaren 2014. Då väcktes idén att fortsätta samarbetet för att utveckla Första linjen i Karlstad. Nu presenteras projektet vid en föreläsning vid Almedalen som har filmats. Du kan se filmen via Experio Labs sida på Facebook .

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: