En manifestation av det goda, kunniga och mångsidiga

av Susanne Boman den 21 juni 2016

Förra veckan arrangerade psykiatrins FoU-enhet en vetenskapliga minikonferens som riktade sig till medarbetare och samverkansparter. Temat för konferensen var att lägga fokus på forskning och utveckling som bedrivs av medarbetare inom psykiatrin i Värmland. Under dagen presenterade kliniker och forskare sina forskningsprojekt, uppsatser och specialistarbeten.

Medverkande Programmet började med reflektioner om flyktingkvinnors erfarenheter och löpte via hormonstörande kemikalier och små barns kognitiva utveckling, via uttryckande terapier, dissociation och trauma, självmordsbenägenhet, terapeutisk allians, avdelningspersonal, sorg och ångest, fram till de avslutande presentationerna om krissamtal och våldsutsatta barn och familjer.

Konferensen blev en manifestation av det goda, kunniga och mångsidiga arbete som görs överallt inom psykiatrin i Värmland.

På plats fanns även radio P4 Värmland som intervjuade psykolog Mona Lindqvist om hennes avhandling om flyktingkvinnors psykiska ohälsa. Du kan lyssna på intervjun via denna länk.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: