Kom och träffa oss på Mitt i City i Karlstad

av Karin Haster den 10 oktober 2015

Psykiatridag i Mitt i City

Psykiatridag i Mitt i City

Idag går startskottet för psykiatriveckan som pågår 10-16 oktober. Att vi startar just idag beror på att den 10 oktober är världsdagen för psykisk hälsa.

Vi är en rad representanter från division psykiatri och brukarorganisationer som idag finns på plats i Mitt i City i Karlstad för att prata med medborgare om psykiatri och psykisk ohälsa. Du hittar oss här kl 10:00-16:00.

Vi är här för att vi vill berätta om vår verksamhet och vara med och förändra attityder till psykisk ohälsa. Att arbeta förebyggande och hälsofrämjande ingår i psykiatrins uppdrag. Jag ser också psykiatriveckan som en möjlighet för patienter och närstående att påverka den vård som vi ger.

Jag hoppas att vi också ska kunna sprida hopp hos personer med psykisk ohälsa och hos deras närstående. För det finns hjälp att få och i vissa fall kan man också själv påverka hur man mår.

Under veckan erbjuder vi olika aktiviteter i både Arvika, Karlstad, Kristinehamn och Torsby. Evenemangen under psykiatriveckan vänder sig till alla som vill veta mer om eller tycka till om psykiatri och psykisk ohälsa. Programmet för veckan finns på www.liv.se/psykiatriveckan2015.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: