Nu skördar vi resultatet

av Heini Nilsson den 15 september 2015

DSC_0090Hösten är här och det innebär att bönderna har fullt upp med att skörda det de sått.

På rättspsykiatrin skördade vi redan i juni månad. Då kom nämligen Nationella Kvalitetsregistret RättspsyK årsrapport.

Där framgår hur vår ”skörd” för vården vi gav år 2014 föll ut; har patienterna fått trygg och säker vård, hur upplever patienten sitt mående, har vi erbjudit rätt förutsättningar för att ge optimal behandling? Hur står vi oss nationellt mot andra rättspsykiatriska kliniker? På samma sätt funderar nog bonden i sitt jordbruk om jordmån och klimatförhållanden…

Vad kan vi utläsa ur årsrapporten?
Vi kan läsa om både ris och ros – och det är precis så det ska vara. Ros är kvittot på att vi odlar rätt och fortsätter förädla det vi gör till något ännu bättre. Ris berättar vilka förbättringsområden vi har att arbeta vidare med.

I år har det varit extra roligt med årsrapporten. Flera medarbetare här på Rättspsyk i Kristinehamn har fått upp ögonen för rapporten och kommit med förslag till förändringar för vår verksamhet. Vi har identifierat våra förbättringsområden som vi nu jobbar med. Det handlar bland annat om riskanalys och behandling utifrån riskbeteende. Det kommer att synas i resutatet för nästa årsrapport.

Att följa upp det arbete man gör och se tydliga resultat ökar lusten och motivationen att vilja förändra och driva kvaliteten på vården framåt. Till sist, jag har en gul post-it lapp på min anslagstavla där det står:Post_it motivation

”Motivation uppstår när man finner glädjen och nyttan i det man gör”

Jag skulle tro att det är bondens drivkraft också…

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: