Valfriheten brister för de mest sjuka och utsatta

av Susanne Boman den 6 augusti 2015

Socialstyrelsen har gjort en uppföljning av den statliga satsningen på valfrihetssystem enligt lagen om valfrihet, LOV. Där har framkommit att möjligheten att välja utförare i kommunomsorgen kan ha positiva effekter för dem som kan göra välinformerade val. Men när det gäller de mest sjuka och utsatta som har svårt att välja själva, finns det brister.

– Vi har följt upp kommunernas arbete utifrån ett särskilt fokus på de mest sjuka äldre, och vi ser att det finns brister. För den som inte kan göra välinformerade val bidrar inte valfriheten i sig till en mer jämlik vård och omsorg, säger Anneli Kastrup, utredare på Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: