Bättre skydd och stöd till våldsutsatta barn

av Susanne Boman den 4 juni 2015

Våldsutsatta barns behov av skydd och stöd måste utredas och bedömas bättre för att barnen ska få den hjälp av samhället som de behöver, skriver forskare vid Göteborgs universitet, Karlstads universitet, Mälardalens högskola och Örebro universitet. De har undersökt stödet till barn som upplevt våld i familjen på uppdrag av Socialstyrelsen.

Studien har letts av Kjerstin Almqvist vid Karlstads universitet och Anders Broberg, Göteborgs universitet. Kjerstin Almqvist är även chef vid psykiatrins forsknings- och utvecklingsenhet.

– Vi tycker att det är anmärkningsvärt att samverkan mellan insatsnivåerna i stort sett inte förekommer när det gäller denna utsatta grupp barn, säger Kjerstin i ett pressmedelande från Karlstads Universitet.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: