Fotoutställning i psykiatrihuset

av Mona Noreklint den 17 december 2014

Brukarrummet Förgätmigej har äran att få presentera en fotoutställning av Lars-Göran Engström.

Kring 10 oktober hade (H)järnkoll en utställning på bibliotekshuset i Karlstad. Där var Lars-Görans bilder med. Nu delar hans livspartner Monica  med sig av en hel portfölj full av Lars-Görans underbara naturfoton  som vi tagit chansen att visa på brukarrummet Förgätmigej i psykiatrihuset. Här visas andra foton än de som visades på bibliotekshuset. Bland annat foton av vargar och rovfåglar.

Vi har klätt Förgätmigej i julskrud inför utställningen och det känns verkligen som fotona kommit till sin rätt. Vi är så glada för att kunna visa fler av Lars-Görans foton – om än inte för en lika stor publik denna gång.

Varmt välkommen till Förgätmigej. Öppet onsdagar kl 16.00-1900.

Här är en presentation av Lars-Göran Engström som skrivits av hans livspartner Monica:

Lars-Göran Engström

Lars-Göran Engström

Lars-Göran Engström

Lars-Göran hann inte bli (H)järnkollsambassadör men hade mycket stor erfarenhet av psykisk ohälsa. 2005 fick han diagnosen bipolär. 2006, när dottern tog sitt liv, hamnade han i en djup depression och fick ECT behandling. Han sa då att han aldrig mer skulle ut och fotografera men efter ett par år drog naturen och fotograferingen ut honom i skogen igen.Den stora återhämtningen fanns i naturen och fotointresset. Hans annars så oroliga själ kunde sitta flera dygn i gömslen för att vänta på upplevelser och föreviga dem med kameran.

På 80-talet var det mest skogsfåglar som var intresset och varje vår fick även barnen följa med och sova i gömsle för att se tjäder och orrspel. På senare år var det engagemang för örnutfodring och så småningom varg och björnfotografering.

I 35 år levde vi ihop tills en aggressiv cancer tog Lars-Görans liv november 2013.

Monica Engström

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: