600 års erfarenhet av offentlig sektor

av Karin Haster den 2 oktober 2014

Toppledarprogrammet är en fortbildning för ledare som anordnas av SKL. Man nomineras av sitt landsting eller kommun och får därefter ansöka. Av cirka 70 sökande valdes 24 personer ut att gå denna utbildning och jag var en av dem.
Jag känner mig oerhört priviligierad att få den här möjligheten. Utbildnigen är updelad i sex moduler och jag har varit iväg på den första.

Vägen till ny kunkapJag var väldigt pirrig inför första träffen, vad kunde jag förvänta mig, vad förväntades av mig och vad skulle vi få lära oss? Vi är ett gäng från hela vårt avlånga land och tillsammans i rummet har vi 600 års erfarenhet av offentlig sektor.
Tror ni att jag lärde mig mycket? Jag lovar att min stackars hjärna var fullproppad av intryck och kunskap. Men jag var också euforisk av att få uppleva allt detta. Jag fick svar på mina frågor och jag ser att det kommer förväntas en hel del av  mig – både under utbildningsdagarna och här hemma. Det ska naturligtvis märkas att jag deltar i den här utbildningen.

Så vad kommer division  psykiatri märka för skillnad efter första modulen? Sammanfattningsvis kan jag konstatera att vi är på rätt väg! Vi har stora utmaningar men också tydliga mål! Vilka är vi till för? Varför har jag valt att arbeta med just detta?  Det är frågor vi fick reflektera över, vilket jag hoppas att vi alla gör!

Några citat som jag tog med mig att fördjupa:
”Organisationens kultur är det som mullrar under ytan.”
”Det måste finnas en arena för den lojala oppositionen.”
”Jag vill leda med två fingrar på organisationens puls.”
” Man måste prova att sitta på varandras stolar.”
” Vilja varandra väl.”
” Strategi är att välja bort.”
” Hur använder vi våra styrkor för att kompensera våra svagheter?”
”Leta efter styrkor och det som fungerar, finns det återkommande mönster?”
” Mäter vi rätt saker? Vilka mått behövs för att veta om  verksamheten är frisk?”
”Gräva djupare.”
” Kvalificerade tjänster d.v.s. behandlingsarbete är ett hantverk.”
”När medarbetare använder sina kunskaper, det är då förändring sker.”
” Vem har vi top of the mind?”

Det vi kommer göra tillsammans är att fundera över Mind set och det får bli en cliffhanger tills ett konkret HUR finns klart inför 2015.

Våra föreläsare modul 1:
Kira von Knorring Nordmark( programledare)
Gunnar Ekman(programledare)
Håkan Sörman VD på SKL
Martina Mossberj M politiker ooch KS ordförande i Haninge
Stefan Jonsson professor Företagsekonomiska institutionen Uppsala universitet
Mats Tyrstrup forskare Handelshögskolan Stockholm

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

1 Ola Lindgren 7 oktober 2014 kl. 12:16

Tänk, ändå, om vi kunde fokusera på den som håller i verktyget istället för på verktyget (evidens för metoden) i sig! En god hantverkare kan klara sig bra med enkla medel. Det är inte märket på hammaren som gör snickaren.
Jag tror inte kulturen i en verksamhet behöver vara ”underjordisk” eller uppstår av en slump. Den byggs av långsiktiga strukturer och alla vardagens kortsiktiga beslut.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: