Bättre levnadsvanor = bättre psykisk hälsa?

av Mona Noreklint den 12 september 2014

För snart ett år sedan startade division psykiatri projektet Bättre levnadsvanor. Projektet går ut på att genom utbildning stärka medarbetarnas kompetens i hur man stödjer patienter i den psykiatriska vården att leva hälsosammare.

Tisdagen den 23 september 18:00 – 20:00 i Sessionssalen, Stadsbiblioteket i Karlstad bjuder Landstinget i Värmland på en öppen föreläsning om levnadsvanor och psykisk hälsa. Under kvällen föreläser bland annat Jill Taube som är psykiatriker och projektledare för projektet Bättre levnadsvanor. Hon kommer att berätta mer om projektet och även tala om hur motion och rökstopp påverkar den som har psykisk ohälsa.

Medverkar gör även Yvonne Lowert, psykiatriker och överläkare vid psykosenheten i Nyköping. Yvonne föreläser om hur man aktivt och i vardagen jobbar med att stötta patienter i psykosvården att ta hand om sin kroppsliga hälsa. Riksförbundet social och mental hälsa, RSMH finns också på plats och kommer att prata om hur du kan aktivera dig i grupp.

Jag föreläser om hur jag gick igenom och ut ur min ångest.

Du hittar hela programmet på liv.se.

Välkommen

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

1 Ingamaj Boström 24 september 2014 kl. 12:26

Vill framföra tack för en intressant kväll med bra föreläsningar och många aha-upplevelser.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: