Att vara ny

av admin den 4 juli 2014

ingridmagnussonBloggandet är en ny upplevelse för mig, liksom uppdraget som hälso- och sjukvårdschef. Under våren har jag dessutom blivit farmor till en liten flicka. Det är bara att konstatera att vissa perioder i livet innebär större förändringar än andra. Men livet blir också rikare!

Under våren har jag haft förmånen att få följa landstingets hälso- och sjukvård närmare än vad jag gjort tidigare. Efter 6 år som ekonomichef i landstinget förundras jag över vad många nya områden och frågor jag arbetar med nu, bara några månader senare.

Det är också intressant att konstatera vilken komplexitet ledning och styrning av hälso- och sjukvård innebär. Det är frågor om svårigheter med tillgänglighet, patientsäkerhet, brist i kompetensförsörjning och knappa resurser. Men det är också tacksamma patienter, förbättrade resultat, hög kvalitet och fint omhändertagande.

På ett sätt var det enklare att jobba med ekonomin, även om den ekonomiska resursen är begränsad i en skattefinansierad verksamhet där efterfrågan och behovet i det närmaste är oändligt. Men, det är så mycket roligare att få ta del av verksamheten på ett helt annat sätt än genom ”ekonomiska glasögon”. Jag inser att jag aldrig kommer bli fullärd och känner stor ödmjukhet inför uppdraget och har verkligen fått känna på känslan att vara ny på jobbet trots mina 6 år i landstinget.

Mitt fokus som hälso- och sjukvårdschef kommer att vara patientens bästa väg genom vården. Att uppnå god vård genom gränsöverskridande samarbete, och med goda respektfulla möten.

Jag önskar er läsare en skön avkopplande sommar!

Ingrid Magnusson
Hälso- och sjukvårdschef
Landstinget i Värmland

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: