Med risk att bli kvar…

av admin den 18 juni 2014

Hej du som vill prova att jobba på en mindre ort. Du är välkommen till Torsby och Hagfors.

På psykiatriska öppenvårdens mottagningar i Torsby och Hagfors bryr vi oss om varandra. Hyrläkare förvånas ibland över att vi tar med blommor från vår trädgård, bakar bröd och fixar för den gemensamma trevnaden. Det är diskussioner om allt på fikat och högt i tak. För eller emot varg kan vara en het fråga.

Malamati Katseli och Susanne Flyborg

Malamati Katseli och Susanne Flyborg

Själv kom jag hit 1999. Ville testa landet mot storstan (Stockholm) där jag jobbat tidigare. Det var sammanhållningen och hjälpsamheten i gruppen och chefernas lyhördhet för flexibla lösningar som gjorde att jag blev kvar.

Arbetet är också lite mindre inrutat än på många andra mottagningar. Här åker vi läkare ut till patienter på hembesök, planerade och akuta. Det finns ett mobilt team på kvällar och helger som vi ibland får bistå.

Jag tycker att samarbetet med kommun och vårdgrannar är lättare på en mindre ort. Jourer går vi i Karlstad.

Det som inte är så bra är att vi blivit gamla och när nu tre kollegor gått i pension och jag är 59 år och ensam specialist, så har det blivit tungt. En ny ung ST-läkare ger visst hopp om tillväxten, men DU behövs också här och NU!

Vill du jobba tillsammans med mig och ST-läkaren Malamati Katseli? Mer information om lediga tjänster finns på www.liv.se.

Susanne Flyborg
Psykiatriker

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: