Den egna berättelsen i fokus på (H)järnkolls kampanjvecka

av admin den 23 april 2014

Av Mona Noreklint, kampanjledare (H)järnkoll

Vi närmar oss (H)järnkolls rikstäckande kampanjvecka den 5 – 9 maj. Hjärnkoll är en kampanj som arbetar för ökad öppenhet kring psykisk ohälsa med målet att alla ska ha samma rättigheter och möjligheter oavsett psykiskt funktionssätt. Motorn i kampanjen är över 300 personer som berättar om sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa.  Vi i Värmland har valt att gå ut med kampanjen till biblioteken i Värmland för att få så stor spridning som möjligt.

Tjuvtitta
Sjukhusbiblioteket vid Centralsjukhuset i Karlstad har redan nu en liten förhandsvisning i form av en utställning om (H)järnkoll. Du får även en förhandsvisning av (H)järnkolls kampanjmaterial samt tips på litteratur med fokus på den egna berättelsen om upplevelser av psykisk ohälsa. Skönlitteratur, facklitteratur och avhandlingar från Karlstads universitet finns med bland det läsvärda materialet.

Många intressanta böcker har skrivits av personer som själva har upplevt psykisk ohälsa. Berättelser ur livet. Då den egna berättelsen är central i (H)järnkolls budskap har jag gjort en lista över böcker som speglar just detta.  Välkommen att ta del av Monas boktips

Fler aktiviteter under veckan

Tisdag 6 maj 18.00-20.00
Öppen föreläsning om missbruk, riskbruk  på bibliotekshuset i Karlstad. Föreläser gör Carina Landin som berättar om sina relationer till alkohol, Stefan Löwenborg som är kurator och verksamhetssamordnare på Alkoholkliniken i Säffle och Edvard Smith, psykiatriker inom psykiatrin i Värmland. Inbjudan öppen föreläsning missbruk

Onsdag 7 maj
Föreläsning med tre (H)järnkollsambassadörer med olika erfarenheter av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Jag och Lotta kommer att vara moderatorer under kvällen.

Kom och ta del!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

1 Genevieve 4 augusti 2014 kl. 05:19

At last! Someone who undsnetards! Thanks for posting!

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: