(H)järnkollsambassadörer föreläser i Karlstad om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.

av admin den 7 april 2014

Av: Petra Jonsson

Den 7 maj kl 18:00 i Bibliotekshuset, Karlstad bjuds du lyssna på tre gratis föreläsningar om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Föreläsarna är alla (H)järnkollsambassadörer och berättar utifrån sina egna upplevelser och erfarenheter om hur det är att leva med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

(H)järnkollsambassadör Carin Nilsson har själv asperger syndrom, (H)järnkollsambassadör Mia Carlström har ADHD och är förälder till två barn med funktionsnedsättningar och jag, Petra Jonsson är mamma till två barn med asperger syndrom.

Jag kommer att berätta om hur det är att leva i vårt samhälle med två barn med asperger syndrom. Det innebär att man får kämpa extra mycket för att få vardagen att gå ihop. Samtidigt som våra barn ger oss, mig och min man, glädje utöver det förväntade. Att få se mina barn ta sig an utmaningar med stor målmedvetenhet och växa när de klarar av dem gör att vår stolthet växer för varje dag. Mina två äldsta barn, två killar, har båda asperger syndrom. Två barn med samma diagnos men två barn som till sättet är så olika.

Varför har jag valt att berätta om mitt liv och mina barn? Jag vet att jag inte är ensam om min situation. Att vara förälder till barn med det funktionssätt som mina barn har innebär påfrestningar på både familjelivet och på relationer till vänner. Man ställs inför utmaningar som de flesta föräldrar aldrig behöver fundera över. När jag berättar min historia hoppas jag kunna stödja och stärka andra i samma situation, att de som sitter i publiken kan känna igen sig och bli styrka av att vi är många som kämpar för att våra barn ska få den hjälp de behöver.

Välkomna att lyssna på mig och mina (H)järnkollskollegor den 7 maj kl 18:00 i Bibliotekshuset. Har ni frågor hör av er till: petra.s.jonsson@gmail.com

Mer om kampanjen (H)järnkoll

inbjudan till 7 maj 2014 -4

Bokmärk/Dela
Fler

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Petra jonsson 26 maj 2014 kl. 22:41

Hej Maria!
Ursäkta för att jag inte har svarat tidigare. Tack för din feedback, vad roligt att du tyckte om den. Vi hoppas att du och många med dig fick något med sig. Det är naturligtvis vår förhoppning.
Önskar dig en fortsatt härlig sommar.
/Petra

2 maria schnelzer 8 maj 2014 kl. 13:59

Tack för en fin föreläsningskväll !
Maria Schnelzer
anhörigkonsulent
Socialpsykiatri

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: