Sommarfest hos rättspsykiatrin

av Ylva Wibell den 19 juni 2013

Den 12 juni höll vädergudarna vad de lovat, vi kunde ha vår sommarfest utomhus som planerat.

Eftersom vi haft ett genomgående hälsotema inom rättspsykiatrin under våren fokuserade vi på fysisk aktivitet och hälsa denna dag. Vi startade upp dagen med en promenadslinga med olika stopp där lättare aktiviteter utfördes, samt vätskekontroll i form av en nyttig smoothie.

Efter detta intogs en god lunch med kallskuret och hemmagjord potatissallad. Två grabbar från trakten underhöll under lunchen med blandad musik, där det även var fritt fram att önska sin favoritlåt.

Som en liten ”morot” efter lunchen delades det ut var sitt par gympaskor till patienterna, med syftet att de ska bli mer motiverade att komma ut och röra på sig. Jag har vid flera tillfällen sett att de används.

Sumobrottning på rättspsykiatrins sommarfest.

Sumobrottning på rättspsykiatrins sommarfest.

Dagens höjdpunkt blev vår överraskningsaktivitet; vi hade hyrt in två sumobrottardräkter + en brottarmatta. Det hela gick ut på att brotta ut varandra utanför mattan. En del var tveksamma i början men sen ställde de flesta upp. Många blev helt slut efter en match, det visade sig vara mycket jobbigare än man kunde tro att röra sig i dessa dräkter. Vi har sällan skrattat så mycket någon eftermiddag här!! Jag kan varmt rekommendera denna aktivitet till alla som vill få sig ett gott skratt.

Jag tror alla som var med hade en trevlig dag. Dagen avslutades med kaffe och hemmagjorda hälsobars.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: