Reflektioner från en vilsen kropp

av David Sweet den 24 maj 2013

Det sägs att det är inte lätt att vara människa. Nog är det så. Inte bara att du ska hålla reda på vart tankarna, känslorna och minnen leda dig men kroppen vill ibland leva sitt eget liv. Vimmelkantigt, pirrande, domnande, bankande, stickande. En klump, ett tryck, en knut. Alla dessa intryck och upplevelser som kan få dig att undra ”vad är det som händer?” eller ”vem gör detta?”.

Uttrycken som dessa hör jag dagligen i mitt jobb som sjukgymnast. Sådant som förhindrar att leva som du vill. Att vara den du är eller vill vara och vill göra. När vi har utforskat hur intrycken påverkar livet blir det dags att undersöka hur livet och att leva påverka kroppen. När du tänker på detta, vad märker du i kroppen? När du gör denna rörelse, vad upplever du? Aha! när jag gör så med kroppen blir tankarna mer sådana (lättare/mörkare/snabbare/trögare/stillsammare).
Genom upplevelsen lär du hur det kan använda din kropp som ett redskap mot ökad hälsa, att lättare hantera det som besvärar. Du går vägen mot en kropp och psyke närmare nuet. Vägen hem har börjat.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: