Vårkänslor

av David Sweet den 22 maj 2013

Det grönskas, det blommas, solen skiner allt varmare och längre. Naturen får mer och mer visa att dvalan är förbi. Nu gäller LIVET!

Pic 006

Den långa vintern kan ha dock tagit en del energi. Samband mellan solljuset och sömnkvalité blir allt tydligare. Förut har jag ställt mig undrande till depressioner till våren. Men brist på vitamin D som bildas av ljusa dagar har underskattats. Alla djur börjar röra på sig mera. Varför tror vi människor att denna ”tvingande drift” skulle undkomma oss homo electronicus, oss människor i datoråldern? Sömnbrist som leder till nedstämdhet och depression.

Så ser nu till att komma ut på din dagliga promenad. Trots allt pollen som får mig att nysa. Någon fysisk aktivitet c:a 30 min per dag är som piller mot nedstämdhet och ångest. Börja lagom så att homo electronicus inte blir homo soffpotatis av utmattning.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: