Vad definierar en bra psykologtjänst?

av Petter Tunlind den 3 maj 2013

Nu är Landstinget i Värmland på plats på PS13, den årliga mässan för Sveriges psykologstudenter. Studenterna har börjat strömma in i den vackra Oscarsteatern i Stockholm och gör sig redo att diskutera psykologins inre och yttre gränser. Temat för mässan är nämligen ”var går gränsen?”.

Vi vill, i LiV-montern, prata om både gränser och innehåll och är väldigt nyfikna på hur Sveriges blivande psykologer ser på vad som definierar en bra psykologtjänst. Vad vill de arbeta med när de är färdigutbildade? Vad är viktigt när de väljer sin framtida arbetsplats? Vad behöver de för att känna sig trygga i sin framtida psykologroll?

Anna, Marja och Petter på PS13

Anna, Marja och Petter på PS13

Under mässan kommer vi låta mässans skarpaste hjärnor, nämligen studenterna, skriva kommentarer om just detta. Resultatet kan ni se nedan i kommentarsfältet.

För er som är på mässan, men mot förmodan inte funnit oss ännu, hoppas jag att ni kommer bort till oss för att diskutera, fråga, kommentera, äta gratis godis och kanske få med er ett gratis ex av vår fina bok om Psykiatrin i Värmland.

Väl mött i LiV-montern!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 3 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Johanna 4 maj 2013 kl. 12:25

En plats med omväxlande arbetsuppgifter och möjlighet att få ta del av och lära sig många olika perspektiv. Många psykologer på arbetsplatsen är ett stort plus och det gäller också specifika handledare för terapi, utredning etc. I övrigt ett trevligt arbetsklimat och möjligheter till fortsatt anställning efter PTP-året.

2 Petter Gagerman 3 maj 2013 kl. 13:59

En bra psykologtjänst är i mina ögon en anställning där man får möjlighet till vidareutbildning och att kontinuerligt fördjupa sina kunskaper inom sitt område. Med tanke på programmets utformning så kommer man som nyexaminerad ut med relativt grunda kunskaper, och därför är det extra viktigt med mycket tid till intern- eller externutbildning samt tillgång till en erfaren mentor, även efter ptp-tidens slut.

3 Mikael Nyberg 3 maj 2013 kl. 11:26

En bra tjänst är ett ställe där man trivs, känner att man räcker till, man har möjlighet att utöva ett säkert och kvalitetsäkrat arbete, där arbetsgivaren tror på en och kan hjälpa till att nå de mål man önskar uppnå under sin karriär.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: