Nu tar vi krafttag för Kvalitetsregister i Värmland!

av Karin Haster den 26 april 2013

Idag är jag tillsammans med 12 personer från vår division i Stockholm. Vi är här för att lära oss hur man skapar förutsättningar för att användningen av kvalitetsregister ska öka. Medarbetare från divisionens alla nio verksamhetsområden
Detta gör vi för att det hjälper oss att öka kvaliteten i vårdprocessen vilket i sin tur innebär inflytande för patienter och närstående, på riktigt.

Data i kvalitetsregistren kommer hjälpa oss att skapa tydliga kvalitetsmått och ska såklart hänga ihop med annat kvalitets- och förbättringsarbete som pågår i verksamheten.

 Patientens behov av vård ska vara den avgörande faktorn. Genom att delta i nationella kavalitetsregistret får vi en samlad bild av vårdkvaliteten. Detta innebär att vi kan öka kvaliteten i vårdprocessen.

Bokmärk/Dela
Fler

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Karin Haster 3 maj 2013 kl. 16:46

Hej och tack för din kommentar.
Jag är helt övertygad om att vi kan öka kvaliteten utan att det kostar mer pengar. Genom att vi ständigt förbättrar vårt arbetssätt och följer upp det vi gör samt att vi tar tillvara på patienter och anhörigas egna erfarenheter så kommer kvaliteten att öka.

2 Lena Ulevik 29 april 2013 kl. 18:44

Kan vi alls öka kvaliten utan att det kostar pengar? Jag tvivlar. Men visst kan vi förbättra. Psykologer o läkare på tjänsterna. Mer lättillgänglig psykologbedömning. Öppenvård och slutenvård ska kunna arbeta parallellt med samma patient, allt efter patientens behov. Bättre utredningar (allt är inte neuropsykiatri). Vad göra med långliggarna i slutenvården? Vad får det kosta?

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: