Rörelseglädje och psykisk hälsa

av Karin Haster den 15 mars 2013

På psykiatri kongressen var det lunchdisco! Vi var ett fåtal entusiaster bland

Jill Taub mfl lunchdansar

Jill Taub mfl lunchdansar

annat Jill Taube som med ett stort leende studsade loss. För övrigt efter att ha läst Jills bok om fysisk aktivitet kopplat till psykisk hälsa, så motsvarade hennes föreläsning helt mina förväntningar.

Hon kommer till oss i Värmland under våren och all personal inom psykiatrin har möjlighet att lyssna till henne. Hon är en energisk person som sprider kunskap och engagemang om möjligheten att erbjuda fysisk aktivitet som ett komplement i behandling mot depression och ångest. Har också visat effekt vid beroendeproblematik. Vi som tränar vet ju detta! Inte genom  evidens men genom hjärta, hjärna och mage. Vi träffas direkt i dessa områden! Dans tränar minnet och kroppen men man blir också gladare, lugnare och självkänslan ökar.
Hoppas att du trots ett pressat schema, tar tillvara på möjligheten att lyssna på Jill!

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: