Kvalitetsforum – En dag att känna stolthet

av Susanne Boman den 14 februari 2013

Susanne Boman på Kvalitetsforum

För mig som landstingsanställd är dagens evenemang Kvalitetsforum en av årets höjdpunkt. Det är en dag då vi träffas och tar del av olika forskningsprojekt och hur presentera det kvalitetsarbete som ständigt pågår inom vår organisation. I år är temat Patientsäkerhet. Vår hälso- och sjukvårdschef Gunilla Andersson berättar under invigningstalet hur kvalitet och patientsäkerhet är de ord som står högst upp i alla Landstingets styrdokument. Hur det är ett arbetsområde som vi ständigt arbetar med och där vi aldrig blir färdiga. Att jobba för säker vård handlar om respekt för människan, En av våra utmaningar är att göra skador i vården något vi kan prata om på ett konstruktivt sätt utan anklagelser.

Under förmiddagen har vi lyssnat på spännande föreläsningar om barns utveckling med Staffan Jansson och om kemikaliepåverkan med Carl- Gustaf Bornehag.

Posterutställning som är ett uppskattat inslag under dagen domineras i år av oss från Psykiatrin. Wiktoria Granath och Gunilla Bertilsson Eng visar upp en del av det patientsäkerhetsarbete som görs vid slutenvården, Team Murarens mottagning för unga vuxna i Arvika och Ola Lindgrens forskningsprojekt om av som är verksamt i samtalsbehandling finns också på plats. Intill mitt bokbord står Hjärnkoll och ambassadörerna.

För mig betyder Kvalitetsforum en möjlighet att känna stolthet och glädje, att möta intressanta medarbetare och en möjlighet lära mig nya saker.

Bokmärk/Dela
Fler

{ 4 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Isabell 14 februari 2013 kl. 14:38

Det är mycket intressant att lyssna tíll alla duktiga föreläsare och all kunskap som de delar med sig. Det här är ett utmärkt forum att visa oss vad studier kan visa. Man blir varse om saker som man inte hade vetskap/kunskap om. Det här är också ett bevis på vad kvalitetsregister är vikitigt.

2 Morten 14 februari 2013 kl. 14:34

Kul och spännande att höra om vilken kopentens och vilka kunskaper vi samlat besitter i lIV. Vi ju i många avseende världsledande.

3 Gert Ohlsson 14 februari 2013 kl. 14:33

Jag är imponerad av den medvetenhet och höga ambitioner man har inom landstinget i Värmland. Vi politiker sätter patientsäkerheten högt och den kan bara bli bättre genom ett kontinuerligt kvalitetsarbete. Bra initiativ att arrangera denna dag. Tack!

4 maria 14 februari 2013 kl. 13:50

Kul att flera yrkeskategorier får chans att visa upp sig i år. Brett och intressant!

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: