Campusmässan – Möte med framtidens medarbetare

av Susanne Boman den 5 februari 2013

Kerstin Aldefors, HR-strateg och Helen Bäckström, huvudhandledare för sjuksköterskestudenter

Kerstin Aldefors, HR-strateg och Helen Bäckström, huvudhandledare för sjuksköterskestudenter

Korridorerna på Örebro universitet vimlar av företag och studenter denna dag. Det är den årliga rekrytering- och marknadsföringsmässan som är i full gång. Under dagen får företag och organisationer chansen att möta drivna studenter  samtidigt som studenterna får möta potentiella framtida arbetsgivare som till exempel Landstinget i Värmland. 

I år slår mässan rekord med över 100 företag och organisationer som är här för att möta framtida medarbetare. Mitt i vimlet har vi vid Landstinget i Värmland vår monter. Vi är ett antal representanter från både psykiatrin och personalstaben som finns på plats. Vi från psykiatrin är här för att främst träffa blivande sjuksköterskor, psykologer och läkare.  

Det vilar en förväntansfull stämning vid varje monter. Alla vill givetvis betraktas som en attraktiv arbetsgivare och konkurrensen om studenternas uppmärksamhet hög.

Psykolog Andrea Wassenberg möter psykologstudenter på Campusmässan

Psykolog Andrea Wassenberg möter psykologstudenter

Vilka förväntningar har dagens ungdomar på arbetsliv och arbetsgivare? Vad är viktigast i arbetslivet för våra framtida medarbetare? Detta är mycket viktiga frågor för oss som arbetsgivare att ha koll på när konkurrensen om framtidens arbetskraft är stor.

Bokmärk/Dela
Fler

{ 11 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Susanne Boman 5 februari 2013 kl. 18:09

Stort tack till alla ni studenter som delat med er av era åsikter på vår blogg.

Alla vi som arbetat i montern under Campusmässan är väldigt nöjda med dagen. Vi har träffat många studenter som varit intresserade av vår verksamhet. Det är svårt att uppskatta exakt hur många vi mött men vi har delat ut närmare hundra böcker till människor som velat veta mer om psykiatrin i Värmland.

2 saad aziz 5 februari 2013 kl. 15:11

Att de ska bli mer flexibla vid val av nyutexaminerade folk.

3 Anna och Cecilia 5 februari 2013 kl. 14:38

Lyhörd, uppmärksam och bra på att se allas kompetenser! Och snäll och glad;)

4 Ahmed Ali 5 februari 2013 kl. 14:21

Att vara trevlig snäll roligt

5 Sofia och Linnea 5 februari 2013 kl. 13:16

Vi förväntar oss framförallt som nyutbildade arbetsterapeuter på en arbetsplats att bli väl bemötta med bra introduktion och förståelse. Vi hoppas också möta en öppenhet för nya ideer och ett engagerat arbetslag! Vi hoppas också få den lön vi förtjänar! 🙂

6 David 5 februari 2013 kl. 12:35

En bra arbetsgivare ska vara mån om att personalen ska trivas, synas och höras. Viktigt är även att inkludera alla och att man ska känna en trygghet och glädje att få komma till jobbet.

7 Emma 5 februari 2013 kl. 12:33

En bra arbetsgivare ska kännas trygg och säker och tillmötesgående. Som arbetare ska man känna sig omtyckt och sedd. Viktigt att bli del av arbetsplatsen.

8 Caroline 5 februari 2013 kl. 12:29

En bra arbetsgivare ska ha respekt för sina anställda och vara ärliga mot dem. Att ge sina antällda bra feedback och uppmuntran samt även att kunna ge kritik på ett bra sätt är viktigt.

9 tini 5 februari 2013 kl. 12:20

Tillmötesgående

10 Catrin 5 februari 2013 kl. 12:18

En bra arbetsgivare ska vara flexibel och vara en bra ledare. Bra kollegor är viktigt och bra arbetsmiljö.

11 Sanna 5 februari 2013 kl. 12:07

Viktigt vid kontakt med arbetsgivare från en sökandes sida!
Det är viktigt att få ett intressant arbete med god arbetsmiljö vilket för mig kännetecknas av god arbetsledning, trevliga arbetskamrater där det finns en tillåtande stämmning från både personal och ledning. Detta är viktigt för att kunna göra ett gott arbete som ger tillfredställda klienter.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: