Skattkammare för behövande barn och deras familjer

av Kathrin Mrtel den 27 december 2012

Malin Lundqvist, grundare till Lets Make a Difference och Christina Sand, verksamhetschef på BUP.

Malin Lundqvist, grundare till Lets Make a Difference och Christina Sand, verksamhetschef på BUP.

Alla barn borde få ha det bra, det är vi alla överens om. Dessvärre ser inte verkligheten alltid ut på det viset. Vi som arbetar på BUP träffar många barn i Värmland  som har det svårt på olika sätt. Det är ofta hjärtskärande att se hur familjer kämpar under svåra förutsättningar både ekonomiskt och socialt. Vi önskar att vi hade möjlighet att göra mer…
 
Något litet extra
Vi är ändå glada över att vi haft privilegiet att få ta del av ekonomiskt stöd från Frimurarordern sedan några år tillbaka. För dessa pengar har vi kunnat köpa t.ex.biobiljetter. Vi har lämnat ut dem till familjer där vi sett att behoven på olika sätt varit extra stora. Det är alltid lika underbart att få lämna en liten present där den gör stor nytta. Tyvärr har efterfrågan varit större än tillgången.

Tillsammans kan vi göra skillnad
Under hösten berättade en av mina väninnor, Malin, om en idé hon burit på en längre tid. Hon ville göra något för dem som har det svårt. Hon hade beslutat sig för att starta en organisation som skulle heta Let´s make a difference. Det skulle bli en plattform för människors vilja att göra något fint för någon annan.

Sagt och gjort, hon skred till verket, startade en webbplats där hon skrev om sina ambitioner. Det sa bokstavligt talat PANG så hade hennes budskap spridit sig över hela landet.  Människor stod i kö för att få vara med och stötta på olika sätt. Det är fantastiskt att få se viljekraften att få göra gott som kanaliserades via Let´s make a difference.

Budskapet var kort och gott “En kan inte hjälpa alla, men alla kan hjälpa någon!”

Kathrin bland julklapparna i BUPS skattkammare
Kathrin bland julklapparna i BUPS skattkammare

Julklappsinsamling
Det första projektet blev en julklappsinsamling. Det slutade med 23.000 (!) insamlade paket.
Paketen lämnades till verksamheter som möter kvinnor och barn som har det svårt på olika sätt.

Till BUP levererade Malin sex stora säckar  fyllda med julklappar, 200 hockeybiljetter och 20 biobiljetter. Klapparna har lämnats till barnfamiljer runt om i Värmland!

En ”skattkammare”
Vi har nu skapat ett rum på BUP  där vi kan förvara gåvor som kommer att lämnas via Let´s make a difference även i framtiden. Vi vill tacka Malin och er alla underbara människor som bidragit till att sätta en liten guldkant på tillvaron för dem som behövde den lite extra!

TACK!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Anne-Marie Eriksson 28 december 2012 kl. 08:54

Vilket bra initiativ! Härligt och glädjande med personer som engagerar sig. Det inger hopp om framtiden och gör mig glad.

2 Susanne Boman 27 december 2012 kl. 21:23

Underbart med alla dessa fantastiska, engagerade männsikor som gör så mycket gott.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: