Mobilisering för unga vuxna som har misspruksproblematik

av Karin Haster den 11 december 2012

Hur ska vi tillsammans möta unga och unga vuxna som har en misspruksproblematik och ett riskbruk av alkohol och droger?

Ibland lägger man pussel av information och så plötsligt ser man en hel bild! Vi var några som såg att i gruppen unga vuxna så finns det ett stort behov av att vi bättre koordinerar insatser. Vi började träffas och planera för en konferens där vi bjöd in brett : Skolan, socialtjänsten, brukare med egen erfarenhet, polisen, landstinget, föreningar, länsstyrelsen etcetera.

 I fredags var det så dags att mötas och det blev en fantastisk dag arrangerad av Region Värmland och utmaningen riskbruk/ riskbeteende i nya perspektiv! Först fick vi lyssna till Ole Petter Nyhaug som beskrev ungdomskulturen på spännande och utmanande sätt. Vi fick också en bild av läget Värmland och eftermiddagen användes till att i blandade grupper hitta gemensamma lösningar i nära samverkan. Några förslag blev att skapa en gemensam policy för hur vi gör när skolan upptäcker ett riskbruk eller missbruk hos en elev, vi behöver skapa en gemensam arena för att möta dessa ungdomar och, vi behöver jobba tillsammans!

En bra dag resulterade i kloka förslag. Nu återstår verkstaden!

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: