Välkommen till oss, du har kommit helt rätt!

av Karin Haster den 6 december 2012

Wiktoria Granath, verksamhetsutvecklare, Kjerstin Almqvist Chef på Psykiatrins Forskningsenhet och Karin Haster, biträdande divisonschef föreläste under temadagen om suicidprevention.

Wiktoria Granath, verksamhetsutvecklare, Kjerstin Almqvist Chef på Psykiatrins Forskningsenhet och Karin Haster, biträdande divisonschef föreläste under temadagen om suicidprevention.

Välkommen till oss, du har kommit helt rätt! Det är min vision hur vi ska möta psykiatrins patienter i Värmland. Oavsett om det är just jag som ska hjälpa patienten eller om det är någon annan, så ska jag avlasta patienten och lotsa vidare till rätt personen inte hänvisa, utan lotsa.

Idag har jag haft en stark, berörande och varm dag där möten mellan människor spelar en central roll. Vi har pratat om hur vi ska förebygga självmord. Mötet mellan människor, alla kan lyssna och hjälpa, alla har ett ansvar att fråga och se, alla kan förmedla hopp. Det och mycket annat förmedlade Ullakarin Nyberg, psykiater och onkolog samt forskare rörande självmordsprevention. Just du kanske är utvald som mottagare för en annan människas berättelse och det är just du som sitter inne på förmågan att ge kraften och hoppet för att fortsätta leva.

Ullakarin Nyberg, psykiater från Karolinska Institutet bjöd på en fantastisk föreläsning.

Ullakarin Nyberg, psykiater från Karolinska Institutet bjöd på en fantastisk föreläsning.

Vi ska använda vår expertis och möta patienter och anhöriga på bästa sätt med ett gott bemötande och vi ska inse kraften i att förmedla hopp! Därför är det första mötet med patienter och anhöriga så oerhört viktigt! Det är min egen tolkning av delar från en fantastisk föreläsning.

På eftermiddagen fick vi lyssna till egna erfarenheter som anhörig och det var mycket starkt. Tack till våra fantastiska attitydambassadörer som delar sina upplevelser med oss och bidrar till att skrota tabun och fördomar. Ni hjälper oss också att förbättra vården. Vi fick också ta del av det viktiga arbetet med händelseanalyser som gör att vi kan säkerställa patientsäkerheten och systematiskt följa upp åtgärder.

(H)järnkolls ambassadörerna Eva Billkvist och Monica Engström dela de med sig av gripande berättelser.

(H)järnkolls ambassadörerna Eva Billkvist och Monica Engström dela de med sig av gripande berättelser.

Det är oerhört svårt att summera en så stark upplevelse som jag haft idag men trots det djupa och svåra ämnet så har dagen väckt hopp och vi är många som tillsammans driver på arbetet om att det ska bli bättre och om just du som läser detta tänker blir det verkligen det? Jag vill bara försöka att förmedla min starka känsla, att JA det blir det och det finns någon som lyssnar och vi ska göra vårt bästa för att du ska känna dig välkommen när du eller jag eller någon nära anhörig behöver söka hjälp.
Vi finns där för varandra.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: