Direkt från psykiatridagen

av Karin Haster den 16 november 2012

Vilken härlig dag! Vi är många som vill skrota alla fördomar kring psykisk ohälsa! Så många besökare på vår psykiatridag och så många intressanta reflektioner. Vi är verkligen VI. Inte dom och vi, utan VI!

Karin Haster

Här kommer några reflektioner från dagen: 

Är på psyktridagen och ”boksläppet” i nya psykiatrihuset. Boken känns helt rätt och trevligt att träffa människor som är intresserade av psykiatri. Det finns fortfarande en massa fördomar om psykiska sjukdomar. Alla behövs för att det inte ska vara skamset att berätta eller tala om att man haft en psykisk åkomma.
Anders Nilsson, oppositionsråd (v)

Oj så mycket intresse det finns att få kunskap om psykriatrin! Härlig skara människor här! Från olika verksamheter inom kommun  och landsting.
Mia Carlström, attitydambassadör i (h)järnkoll!

Mycket viktigt budskap, att förändra attityder och fördomar! Känner mig inspirerad att fortsätta det arbete som krävs inför framtiden.
Lena Ohlsén, avdelningschef, rättspsykiatri 

Föreläsningen av Karin Nilsson var väldigt inspirerade och man fick väldigt mycket med sig efteråt, det var en föreläsning som väckte känslor och det var bland de bästa föreläsningar jag varit på. Mycket vågat och bra gjort. 
Erica Söderholm, elev på avdelning 81

Är på Psykiatridagen  och ser att det är ett enormt intresse för denna dag.  Introduktionen är givande med välkomsttal där tyngdpunkten är att vi alla har lika värde och att alla kan bli psykiskt sjuka och att många fördomar kan läggas på hyllan .   Har också  hunnit med en vårdplanering som fungerade mycket bra med bra teamwork.   
Eva Törnquist, öppenvårdspsykiatrin, Arvika

Varit och lyssnat på Karl-Peter Johansson som delade med sig av sin resa med budskapet om att alla kan nå vändpunkter i livet och med förhoppningen om att alla i samhället ska ha möjlighet att ha samma rättigheter. Utöver detta har vi även lyssnat på Barbro Boomsma som lyfter de anhörigas viktiga roll i vården. Vi hoppas och tror att dagen kommer vara fortsatt lärorik och intressant.
Nea Olofsson, kurator och Carin Röjd kurator, kuratorsmottagningen, HHR CSK

Psykiatridagen, vilken god ide. Mycket folk, fullt av inspiration. Många intressanta och viktiga budskap förmedlas under dagen. Bland annat att sticka hål på alla fördomar, med ballonger. Hoppas de fortsätter att spricka. Det behövs verkligen. 
Anne-Marie Eriksson, socialpedagog, psykiatrisk öppenvård, Arvika

Står vid montern till Unga Vuxna-projektet från Team Muraren. Vilken respons, så kul! När man får höra att ”det där behövs” och ”vilket bra sätt att jobba” så känns det som…YES!!! Den här dagen är otroligt rolig. Tack till ni som gör detta till det den är – både deltagare och arrangörer.
David Sweet, sjukgymnast

Psykiatrin får sin bästa chans att verka genom att vara en mycket öppen och välkänd tillgång. Hela samhället behöver medverka i att ta emot de av oss som drabbbas av eller lider av psykisk ohälsa. En psykiatridag som denna öppnar möjligheter till att utväxla erfarenheter.Ger chans att dela erfarenheter mellan brukare, specialister och allmänhet. Tack för initiativet och hoppas arrangemanget återkommer i nya omgångar och olika former.
Erik Jansson, landstingsledamot (siv)

Vi som vård- och stödsamordnarstudenter tycker att denna dag är väldigt inspirerande och framför allt väldigt viktig. Ett bra sätt att få och ge information samt att träffa människor i kretsar till vårat kommande yrke.
Vård- och stödsamordnarstudenter vid Karlstads universitet

Dagen har varit fylld med glädje. Våra röda ballonger med texten Våga prata om psykisk ohälsa lyser. De svarta med fördomarna smälls. Susannes vackra bok manar oss att se att vi alla är vackra gåtor som får svar i våra möten. Tack!
Lotta, attitydambassadör

Folkströmmarna avtar på eftermiddagen, men föreläsningssalarna är fortfarande fyllda till bräddarna. Jag som bara har varit här i några timmar har ändå hunnit med att prata med alla möjliga trevliga och intressanta människor. Det är fint att se att det finns ett sådant intresse för psykiatrifrågor och en sådan vilja till större förståelse om psykisk ohälsa!
Petter Tunlind, psykolog på barn- och ungdomspsykiatrin

Titta gärna på fler bilder från psykiatridagen på Flickr

 

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: