Andra dagen på PS12

av Petter Tunlind den 5 maj 2012

Samtal vid LiV:s monter i Lindellhallen

Nu har den andra dagen på PS12 passerat och precis som på fredagen var det en jämn ström som passade på att stanna till för att prata med representanterna från Landstinget i Värmland. Ryktet spred sig att Värmland bjöd på frukt och intressanta samtal. Våran Värmlandsquiz blev också avgjord och 6 vinnare fick olika priser, från reflexvästar till presentkort på kurslitteratur.

Tillsammans med Noelia lyssnade jag på en intressant föreläsning av Panteá Farvid som var på besök från Nya Zeeland för att berätta om sin forskning om den nutida synen på ”casual sex”. Ett viktigt ämne tycker jag och vi kan nog behöva bli lite bättre inom psykiatrin på att prata om sex och sexualitet. Speciellt inom BUP tror jag att vi alltför ofta är ovana med att prata med tonåringarna om denna stora och viktiga delen av livet. Jag följde även med Martin på en föreläsning av den tidigare landslagsmålvakten i fotboll och tillika psykologstudenten, Caroline Jönsson. Hon berättade om sin fotbollskarriär och vad man behöver för att hantera förändringar i sin livssituation.

I slutändan har det varit en mycket rolig och givande helg med många intressanta samtal. Det som återstår nu är den stora middagsfesten ikväll, samt brunch på dagen imorgon. Arrangörerna i Umeå och alla trevliga psykologstudenter har bidragit till en god stämning som förhoppningsvis fortsätter.

Tack för en trevlig helg!

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: