Fullt ös i landstingets monter på PS12

av Petter Tunlind den 4 maj 2012

Noelia Mörling, Martin Carlsson, Torunn Lindkjölen Engloo och Petter Eriksson pratar med intresserade studenter.

Nu är första dagen på psykologstudentmässan PS12 avklarad. Med hjälp av mutor i form av godis och frukt, samt en Värmlands-quiz lockade vi många blivande psykologer till vår monter. Jag blev glatt överraskad över hur många som ställde frågor om landstinget och hur det är att jobba som psykolog hos oss. Som alltid är det riktigt kul att prata för det arbete man brinner för! 

Den första dagen pratade vi med en massa trevliga psykologstudenter från en mängd terminer och utbildningsorter. Vi fick framförallt berätta mycket om vårat välfungerande PTP-program och de tjänster som är på gång inom psykiatriska öppenvården, BUP och mödra- och barnhälsovården.

Vi fick oss även ett intressant samtal med Rebecca Anserud om hennes bok ”Ett bipolärt hjärta”. Hon var där som representant för organisationen (H)Järnkoll, som Karin Haster nämnde här i ett tidigare inlägg.

Per Naroskin, Malin Edlund och Jonas Mosskin

Ett av de mest intressanta inslagen under dagen var ett panelsamtal mellan psykologerna Per Naroskin (känd från P1:s Spanarna) och Malin Edlund (Radiopsykologen på P1). Med Jonas Mosskin som moderator diskuterade de på ett humoristiskt sätt psykologens roll inom media och vikten av att vetenskapligt grundad psykologisk kunskap görs tillgänglig för människor i allmänhet. De talade också om de problem och det ansvar som en offentlig roll kan medföra i ens roll som psykolog.

Med andra ord så har PS12 fått en bra start och förhoppningsvis har tanken om att jobba i Värmland planterats i huvudet hos ett gäng blivande psykologer!

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

1 Christina Sand 7 maj 2012 kl. 21:18

Heja heja! Välkomna hem till underbara Värmland och tack för att ni sprider goda tankar och är goda förebilder för BUP i Värmland! Ta gärna med er en psykolog eller två….

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: