God fortsättning

av Karin Haster den 18 januari 2012

Bristen på vinterväder är påtaglig och just nu när jag skriver detta regnar det och gräsmattorna lyser gröna.

Vi kan ändå kura ihop oss och mysa i soffan med te i skenet av levande ljus. För egen del har jag gjort just detta under julen och är nu tillbaka med fulladdade batterier.

Min arbetsvecka startade med handledning där jag fick frågan:
Vad är den djupaste meningen med ditt arbete?

Svaret på den frågan kräver inte särskilt mycket reflektion utan den finns i mitt hjärta: att göra gott och ge möjlighet för psykiatrins patienter att få en bra vård där de själva är delaktiga och kan påverka sin behandling. Kunskap, känsla och kvalitet!

Nästa fråga:
Vad betyder det?

Kräver mer reflektion för det handlar om hur vi som arbetar i divisionen får stöd av organisationen och våra chefer att se till att det blir den upplevelse patienterna har när de söker stöd hos oss. Det handlar också om mig som medarbetare. Tänker jag att det är någon annans ansvar att det blir så eller är jag en del av att framtidens psykiatri kännetecknas av en god vård där vi tar tillvara på erfarna brukare kompetens och samarbetar med våra vårdgrannar för att det ska bli så bra som möjligt?

Jag ser mig själv som en del av framtidens psykiatri och hur den utvecklas. Jag bidrar med det jag kan och tillsammans med andra sker det en utveckling framåt som stärker människor och gör att var och en är en resurs och bidrar med en viktig kugge i hjulet.

Jag är en del av ett större sammanhang och när vi arbetar tillsammans blir det bra! Det är vi och inte jag men jag bidrar!

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: