Delaktighet och inspiration utifrån leanfilosofi

av Karin Haster den 9 september 2011

Inspirerad, taggad och en härlig känsla i kroppen! Landstinget i Värmland är på väg och nu händer det saker!

 Jag hade tillsammans med landstingets chefer förmånen att få lyssna till Robert Kusén som är ledningsstrateg i Södertälje kommun. Han pratade om leanfilosofin på ett sätt som gick rakt in i hjärtat. Utifrån leanfilosofiskt tänkande har patienternas fokus intagits fullt ut, medarbetarna äger utvecklingsarbetet, var och en  får möjlighet att göra det vi är bra på och vi arbetar tillsammans mot samma mål.

leanhus

Källa: Magnus Lord (hämtat ur Verksamhetslyftet)

 Jag la ut ett inlägg på min facebooksida och fick massor av reaktioner där bilden var entydig hur man upplever det ute i vardagen på vårdavdelningarna och här har vi ett arbete att göra! Det viktiga är inte att vi tycker lika om nuläget, utan det viktiga är att vi strävar framåt mot ett gemensamt mål där leanfilosofin är ett sätt att tänka och där var och en blir sedd och lyssnad på.

 Jag tänker iallafall se till att detta blir verklighet i de delar jag kan påverka och resan startar så klart med mig själv! Jag har tro, hopp, kraft och entusiasm att tillsammans med allihop sträva mot en framtid i vården som vi vill ha den.

Jag har börjat med att rannsaka mig själv: vill jag vara med på resan? Svaret blev JA!!!!!

Vill du?

Bokmärk/Dela
Fler

{ 2 kommentarer… läs dem nedan ellerlägg till en }

1 Ann Calén 10 september 2011 kl. 10:31

Äntligen..jag vill gärna vara med på denna resa. Håller med ovan skrivare Helen N Särén. Lycka till med livet!!!!! Ann (Förgätmigej)

2 Helen 9 september 2011 kl. 12:20

Hi hi,,,Din känsla förmedlas i det du skriver 🙂 Du vill verkligen!!! Det är precis såna människor som behövs inom psykiatrin!!! Hejja på.
Kram Helen N Särén (Förgätmigej)

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: