av Kristina Bredberg den 22 augusti 2011

Hej och välkommen in!

Innan sommaren på riktigt tagit fart påbörjade jag min efterlängtade semester och den första sommarsolen var min.Iår skulle det bli närsemester alltså semester på nära håll,i närheten. Jag ville att det skulle finnas utrymme för att ta emot dagen som den kom och att låta allt gå lite långsammare.

Det var ungefär så det blev…….

många fina skogsturer,flera ljuvliga blomsterbuketter har jag plockat,såpskurat trasmattorna som farmor vävde,badat i nybyggd bastu,några välgörande sommarstugedagar,en ny tavla  ett lustspel och någon konsert……

Kanske någon känner sig bekant med ”sommarlunken”.

Den tidiga semestern betyder att jag  arbetat större delen av sommaren.Vi på cfä präglas fortfarande av uppbyggnad och det finns fortfarande områden som letar efter sin rätta form.Tillsammans med mina arbetskamrater har jag i sommar fått möjlighet att följa många goda ideer bli till värdefulla diskussioner som nu under hösten kan hitta plats i vår verksamhet.

Det finns så mycket erfarenhet och engagemang i arbetsgruppen och jag ser framemot  fortsatt formande av innehållet på cfä.

Nu står höstens första månad på startlinjen och för mig betyder detta starten för en intensiv utbildningsperiod.En del frånvaro från jobbet och sena pluggkvällar lär det bli.Jag kommer även under hösten att lägga en del energi på att komma  långt i planeringen och uppstarten av en ny verksamhet här hos oss.Det ska inredas rum och köpas matrial för att ge bilden och bildskapandet plats på vår enhet.Bildskapandet ska ge möjlighet till ytterligare ett sätt att använda sig av för att beskriva vem man är och hur det känns som ett språk,bildspråket.

Med mina kunskaper och erfarenheter ska jag tillsammans med mina arbetskamrater skapa plattformen för detta och göra det möjligt.

Ni som läst mitt tidigare inlägg och läser mig nu kanske förstår att för mig har färgen,formen struktur och matrial stor betydelse.Hur vi använder oss av dessa kan ibland berätta och beskriva hur vi ser på oss själva och hur vi upplever oss i förhållande till omvärlden.

Idag vill jag avrunda med en psykologistudie från Iowa läst i hängmattan någongång i sommar.

Forskarna lät 18 månader gamla barn leka med koppar.

Grupp 1 fick koppar av olika form färg och av olika typer av matrial att leka med.

Grupp 2 fick koppar av exakt samma färg, storlek  och matrial att leka med.

En månad efter lekövningarna kunde studien visa att gruppen som lekt med koppar i olika färg och utförande hade då lärt sig ordet kopp  och förståelsen för densamma dubbelt så snabbt som gruppen som fick exakt samma koppar att leka med.

En tanke kan vara att genom att tillsätta färg och former ,matrial av olika slag kan vi även öka  förståelsen om oss själva.

Nu ringer jag in den färglada hösten och tackar för mig!

hälsningar

TinaB ,

Bokmärk/Dela
Fler

{ 1 kommentar… läs den nedan eller lägg till en }

1 Karin Haster 26 augusti 2011 kl. 12:27

Lycka till med din utbildning och ser fram mot att ta del av utvecklingen.

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: