Psykiatrikonferensen i mediebruset

av bloggadmin den 27 maj 2011

Vår konferens Psykiatrin i tiden som pågår just nu 26-27 maj 2011, har uppmärksamats en del i media och på lite olika sätt. Vilket både är bra och roligt.

Nya Wermlandstidningen inriktar sin artikel på att berätta om konferensens och den utvecklilng och förändring som psykiatrin i Värmland jobbar och driver. Så här inleds artikeln:

Vetenskaplig konferens i två dagar

– Vi vill skapa en grogrund för utveckling i dialog med de människor som behöver vår hjälp. Det sade divisionschefen Claus Vigsø i samband med den vetenskapliga konferens som anordnats i samband med nystarten för värmländsk psykiatri.
Läs hela artikeln på nwt.se>>

_________________________________________________________________________________
Värmlands Folkblad har lagt sitt fokus på föreläsningen med professor Johan Cullberg om att: Patienten ska bli sedd. Artikeln inleds så här:  

Patienten ska bli sedd

Den svenska psykiatrins nestor, professor Johan Cullberg, sågar synen på att det finns en skiljelinje mellan normala och psykiskt sjuka. Psykoanalysen måste tas till heder igen, och samtalet mellan läkare och patient återupprättas.
_________________________________________________________________________________
Landstinget i Värmland skriver om föreläsningen med Jan Nordström, men också lite allmänt om konferensen. Så här inleds artikeln på landstingets webbplats:

Psykiatrin i tiden en konferens fylld av värme

– Ert bemötande har räddat mitt liv, utan er hade jag varit död nu, säger Jan Nordström, människa, fotograf, författare och konstnär.

Bokmärk/Dela
Fler

Lämna en Kommentar

Tidigare inlägg:

Nästa inlägg: